Képernyőfotó 2023-12-04 - 15.37.27

EIC 2023

EIC 2023 Munich

Az idei évben dojonkból Jékey Zsuzsa 2. dan kategóriában, Bodnár Tamás 4. dan kategóriában és én Vass Gergely 6. dan kategóriában indult az Európa Bajnokságon.

A felkészülési időben kemény edzésekkel és nagy erőbedobással készülve, mindenki csúcsformát ért el. Mint válogatott edző nagy nyomást kellett helyeznem a versenyzőkre, hiszen Zsu nem csak egyéniben, de csapatban is indult, míg Tamás 4. kategóriában versenyhelyzetbe került (egy fokozatban egy országból maximum 2 versenyző indulhat, idén 3 versenyző jelentkezett a kategóriában).

Nagyon büszke vagyok mindenkire, hiszen beletették a szükséges energiát, kitartottak és jól állták a sarat a felkészülés alatt!

Tamás ebben az évben csapatban indult, mint 4. versenyző. Példaértékű edzésmennyiséggel és kitartó gyakorlással hatalmasat fejlődött. Itt szeretném kihangsúlyozni, hogy dojonkban Tamás viselkedése jelenti az igazi értéket. Nem Ő indulhatott egyéniben, csapatban tartalékként került nevezésre, ami egy versenysportolót megingathatott volna, de Ő racionális és szigorú értékelésével is támogatta a döntést, félretéve egyéni érdekeit. A verseny alatt és a verseny után sem csökkent a lelkesedése és az edzés mennyiség amit beletesz. Iaido-ban a legbiztosabb az edzés amit beleteszel, ezért biztos vagyok, hogy kitartása és hozzáállása meg fogja hozni azokat az eredményeket, amiket Ő még nem is sejt. 🙂

Zsu 2. dan kategóriában egyéniben és csapatban is indult. A mindennapi élet és megterhelő munka mellett is teljesítette az elvártakat és még azon felül is. Már az országos bajnokságon is magabiztos, nyugodt és elegáns Iaidot mutatott, amivel helyezést is ért el. Majd ezt a teljesítményt csak növelte az EIC során. Sajnos felkészülését könyök sérülés is nehezítette, mely olyan fájdalmat jelentett a vívások alatt, hogy egy alkalommal a szúróan jelentkező fájdalom miatt kinyíltak a kardot fogó ujjai és alig tudta megtartani, hogy ne ejtse el teljesen. De Zsu !kemény! befejezte a gyakorlatot, majd a teljes napot is, még sok vívással. A csapat verseny során pedig, ahogy mentek előre a csapattal vívásról vívásra lett jobb és jobb. Ez az egész csapatnak és barátoknak is feltűnt.

Magam részéről igyekeztem felnőni a feladathoz, hogy 6. dan kategóriában versenyzek :), egyszerre próbáltam tanulni a saját Iaidomhoz szükséges pontokat és mint válogatott edző a tanításhoz is szükséges ismereteket. Felkészülésem eredménye Fighting Spirit díj lett. Nagyon sok tanulságot hoztam el, így a következő évekre is megvan a gyakorolnivalóm.

Nagyon hálás vagyok a teljes csapatnak a felkészülési időben és az EIC-n bizonyított értékeikért.

Magyar csapat:

Vaskó Attila 1. dan

Jékey Zsuzsanna 2. dan (csapat bronz)

Farkas Bálint 4. dan (egyéni bronz, csapat bronz)

Bota Norbert 4. dan (egyéni bronz, csapat bronz)

Bodnár Tamás 4. dan (csapat bronz)

Várvizi Attila 5. dan

Budavári Anita 5. dan

Vass Gergely 6. dan (fighting spirit)

Facebook bejegyzés

#Iaido #Jodo #IaidoBudapest #JodoBudapest

Bejegyzés megosztása