bukarest_tamiya_21.02

Iaido Seminar in Bukarest

Január 20-21.-én rendezte a Román Kendo Iaido Jodo Szövetség Tamiya Ryu és Muso Shinden Ryu Szemináriumát Bukarestben. Az eseményen Bodnár Tamás vett részt Dojonk képviseletében. Olvassátok beszámolóját:

Az utazás gyorsan lezajlott, a repülőtérről a belvárosi hotelba közvetlen buszjárattal jutottam el, kb 45 perc alatt. Első este Patrik Sensei romániai tanítványaival és Liviu és Marian Senseiekkel vacsoráztunk, beszélgettünk, terveztük az idei év további Tamiya programjait. 

Szombaton a mi csoportunk (több, mint 25 ember) a Tamiya Ryu első sorozatát, az Omote no Makit gyakorolta, a három Sensei vezetésével.

A Muso Shinden csoportor Perter Röder Sensei tanította.

Vasárnap délelőtt tovább folytattuk az Omote gyakorlását, miközen néhányan vizsgafelkészítőn vettek részt, Liviu Sensei vezetésével. Ebéd előtt jöttek a vizsgák, ahol minden vizsgázó (4 ember, 1kyutól 3 danig) sikeresen teljesített. Délután a Koran no Maki-val (második dorozat) foglalkoztunk.

Különösen örültem, hogy ismét találkozhattam Partik Senseiel, és csiszolhattam koryu tudásom a felügyelete alatt. Érdekes élmény volt, hogy vasárnap én voltam a toban, mind a sorakozónál, mind a vizsgák alatt segíthettem az esemény vezénylésében. A hétvége mottója számomra: ‘Az elmélyedés a koryuban segít a megfelelő tudatosság és természetesség elérését a Seitei katák kivitelezése során is.’

#Iaido #IaidoBudapest #Jodo #JodoBudapest

Bejegyzés megosztása