Messenger_creation_c9e8d7da-4d17-4ff1-9d53-7581dd3df498

Novy Sad ZNKR Iaido Szeminárium

A hétvégén a Hirabu Dojoból Bodnár Tamás Szerbiába utazott, ahol részt vett az Újvidéken megrendezett ZNKR Iaido Szemináriumon. Itt olvashatjátok a beszámolóját:

Újvidéken első ízben került megrendezésre Iaido Szeminárium, ahol szlovák barátaimmal, Adrianaval és Marian Senseiel vettem részt. A helyszín közeli, alig 3 óra Budapestről, ha nem számítjuk a határon töltött 90 percet. Mivel Szerbia nem tagja a Schengeni Övezetnek, a határ átkelés több időt vesz igénybe, pláne akkor, ha a vámügyintézőkkel szeretnénk letisztázni a kardjaink ki és behozatalát az Európai Unióba. 🙂 

A hétvégén Marian Sensei felügyelete alatt gyakoroltuk, szombaton 9 katára jutott idő, vasárnap a fennmaradó Sanpo Girit és Shiho Girit gyakoroltuk, majd áttekintettük a nyitó és záró Reihót.

A szeminárium baráti hangulatban zajlott, mindenki kapott személyre szóló tanácsokat Marian Senseitől és Adrianatól is.

Nagyon sok hasznos dolgot tanultam, a katáimban olyan apró, de ugyanakkor fontos részleteket javítottak, amikkel tökéletesíthető a tudásom. A Noto, a Reiho végrehajtását is finomítottuk, Tamiya-Ryura jellemző részleteket építettük be, amik szükségesek egy sikeres vizsgához, vagy eredményes versenyzéshez.

Örömmel gondolok vissza a hétvégére, mert olyan visszajelzéseket kaptam, hogy látható, az elmúlt időszakban a Hirabuban gyakorolva fejlődött az Iaidom. Ha a lejegyzett tanácsokat be is tudom építeni, az még nagyobb siker lesz! 🙂

Köszönöm Marian Senseinek és Adriananak a hétvégét, a segítségüket és tanácsaikat és Bojan Saricnak a remek szervezést!

Bejegyzés megosztása