ShinBuKan Taikai Prága 2024

Az idei Shinbukan Taikai-t 09.21-22.-én rendezték Prágában. A Hirabu Dojobol Vass Gergely Sensei és jómagam vettünk részt az eseményen.


A pénteki utazásunk gyorsan eltelt, szerencsére az autópályákon mindig a másik oldalon alakultak ki torlódások, így késedelem nélkül tudtuk elfoglalni a szállásunkat. A szombati szemináriumot Cook Sensei vezette, akinek a meghívott rokudan senseiek segítettek, köztük Gergővel. A szeminárium a szokott módon, szintenként csoportokra osztva zajlott, a csoportokat vezető 6 danos tanár mellett egy 5. danos segítő is figyelte a gyakorlókat. Én Hindrák Sensei-el gyakorolhattam a yondan csoportban.
A délutáni vizsgán egészen 4. danig lehetett vizsgázni. A vizsgázók szintje nagyon változatos volt, érdekes volt figyelni a különböző szinten álló, de azonos fokozatra próbálkozó iaidokákat. Láttam néhány nagyon szép embut, de volt néhány eset, amikor nagyon kellett figyelnem, hogy elcsípjek egy-egy helyes mozdulatot.
Vasárnap reggel Rokudan Embu-val kezdődött, majd utána a versennyel folytatódott. Az embu taikai-on a yondan kategóriában 13 versenyző indult. 4-5 fős csoportokban mutattuk be a katákat. 2 koryu, 5, 7, 10. A csoportból a legjobb három jutott tovább az elődöntőbe, innen a két elődöntő legjobbjai pedig a 6 fős döntőbe. Az első meccsem után nem voltam elégedett magammal, de utána sikerült olyan mentális állapotba hoznom magam, hogy nyugodtabban, koncentráltabban tudtam küzdeni. A további küzdelmeket élveztem, és jó érzéssel hagytam el a pástot. Végül sikerült első helyen végeznem 🙂.


Nagyon jól éreztem magam a hétvégén, élveztem a versenyt, sokat beszélgettünk Gergővel az iaido-ról. A hétvége során megerősített és az újonnan megfogalmazódott gondolataimat egy külön esszében fogom leírni, ígérem. 🙂

https://business.facebook.com/photo.php?fbid=577827307904099&set=a.210900001263500&type=3

#Iaido #Jodo #IaidoBudapest #JodoBudapest

Bejegyzés megosztása