Válogatott 2019

Magyar Iaido Válogatott felkészülési terve 2021

Válogatott edzés tematika 2020

A válogatott célkitűzései a következők: 

  • Technikai szint emelése,
  • ZNKR elméleti tudás elmélyítése,
  • Bírói tapasztalat és szem megszerzése,
  • Csapatszellem kialakítása,
  • Megfelelő felkészültség időzítése az EB-re.

Edzés tematika

  1. Posture azaz Egyenes tartás mindig

A tartás adja az összkép 80%-át!

2.      Éles vágás

Tenouchi és superman: csak annyi erőt használj amennyit a kard megkíván, ne annyit, amennyit Te gondolsz bele a vágásodba. Technika mindenekelőtt. Fontos ismerni és gyakorolni a pontos vág szögeket és magasságokat, valamint értelmezni a kard használatát.

3.      Folyamatosság. Azthiszed, de nem…

Minden mozdulat végén egy kapcsoló van, amely elindítja a következő mozdulatot. Befeszülve, erőből dolgozva ez nem kivitelezhető. A befeszelülés és túl sok erő használata általános jelenség nem csak Magyarországon, de egész Európában. Rávezető kihonokkal programozzuk a testünket, a megfelelő egyensúly megtalálására.

4.      Riai

Mit fejezel ki a mozdulataiddal és mit szeretnél… Színitanoda. Fontos értelmezni a történését az egyes katáknak, hiszen mind a sebesség és erőhasználat változásai, mind pedig a metsuke használata nem kivitelezhető nélküle. A leírt pontok összekötésével még nincs kész a kata.

5. Bírói szem

Ami hibát megbocsájtasz magadnak gyakorlás közben lásd, hogy milyen értéke van összehasonlításban. A sarokpontok és bírói instrukciók elméleti tudása nélkül nem tudhatod, hogy mire készülsz…

6. Videó felvétel edzésmunkáról, a legkíméletlenebb tükör

Fontos szerepe lesz a felkészülés során az önálló feltáró edzésmunkának, melyre nagyon jó lehetőséget biztosít a videó készítése. A videó nem hazudik és bármely szögből egyszerűen visszaellenörizhető, hogy minden kritériumnak megfelelően teljesítettünk egy egy technikát, mozdulatot, katát, enbut.

#Iaido #Jodo #IaidoBudapest #JodoBudapest

Bejegyzés megosztása